Koktajl z krewetek

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Krewetki rozmroź. Opłucz je zimną wodą, oczyść z pancerzyków.
  2. Oczyszczone krewetki skrop koniakiem i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
  4. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
  5. Pomidory umyj i pokrój w ósemki.
  6. Fasolę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
  7. Umyj i odsącz liście sałaty.
  8. W szklanych pucharkach ułóż liście sałaty, ćwiartki jajek, cząstki pomidora, fasolę i cebulę.
  9. Na wierzchu ułóż krewetki.
  10. Na każdą porcję nałóż łyżeczkę Majonezu.
  11. Udekoruj natką pietruszki i ćwiartką cytryny.
  12. Wstaw do lodówki i schładzaj przez 1-2 godziny.

Opis przepisu:


Koktajl owocowy, koktajl warzywny, koktajl alkoholowy – te rodzaje napojów zna większość z nas. Jednak czy słyszeliście o koktajlu z krewetek?

Wykwintna kompozycja krewetek, pomidorów, czerwonej cebuli i fasoli, sałaty i jajek na twardo, ozdobiona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, natką i plasterkami cytryny może okazać się efektownym dodatkiem do spotkania ze znajomymi lub idealną przystawką na przyjęciu. Pamiętaj, by przed podaniem chłodzić koktajl z krewetek przez ok. 1-2 godziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?