Zupa z młodą z kapustą

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 3

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę i ziemniaka oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
  4. Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu z boczku.
  6. Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
  7. Dodaj cebulę.
  8. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  9. Dopraw solą.
  10. Możesz podawać posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Zupę jarzynową Bukiet Warzyw Zupa Jarzynowa WINIARY można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Na przykład do ugotowania pysznej zupy z młodą kapustą i młodymi ziemniaczkami (jeśli są nieduże, można wziąć 3-4 sztuki). Do smaku - wysmażony na chrupko boczek oraz podsmażana cebula. A kto lubi - może posypać natką pietruszki lub siekanym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?