Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnąca grzybami, rozgrzewająca zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym. Całą pełna pyszności: jest Bulion z grzybami leśnymi, są pieczarki, ziemniaki, marchewka i kapusta włoska. A do smaku - liść laurowy, pieprz i siekana natka. W sam raz na gorący posiłek w środku chłodnego dnia. Albo na domową imprezę :)
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Krok 3
15 min
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Krok 4
15 min
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
10 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 6
5 min
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
7
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Krok 3
z
7
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Krok 4
z
7
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
z
7
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 6
z
7
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Krok 7
z
7
Podawaj posypane natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0