Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z mięsem

(0)
1 godz 6 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Łopatka wieprzowa
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
250  g
Kapusta włoska
6 
Pieczarki
2  łyżek
Pietruszka
1 
Liść laurowy
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.21 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcze
4.56 g
Wartość energetyczna
129.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

66 min
Krok 1
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Krok 3
15 min
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Krok 4
15 min
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
10 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 6
5 min
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 1 z 7

Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 2 z 7

Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 3 z 7

Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 4 z 7

Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 5 z 7

Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 6 z 7

Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.

Zupa jarzynowa z mięsem

Krok 7 z 7

Podawaj posypane natką pietruszki.

Pachnąca grzybami, rozgrzewająca zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym. Całą pełna pyszności: jest Bulion z grzybami leśnymi, są pieczarki, ziemniaki, marchewka i kapusta włoska. A do smaku - liść laurowy, pieprz i siekana natka. W sam raz na gorący posiłek w środku chłodnego dnia. Albo na domową imprezę :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha