Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnąca grzybami, rozgrzewająca zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym. Całą pełna pyszności: jest Bulion z grzybami leśnymi, są pieczarki, ziemniaki, marchewka i kapusta włoska. A do smaku - liść laurowy, pieprz i siekana natka. W sam raz na gorący posiłek w środku chłodnego dnia. Albo na domową imprezę :)
Przygotowanie
66 min
Krok 1
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
15 min
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Krok 3
15 min
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Krok 4
15 min
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
10 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 6
5 min
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
7
Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
Krok 3
z
7
Warzywa i pieczarki oczyść. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
Krok 4
z
7
Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
z
7
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 6
z
7
Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
Krok 7
z
7
Podawaj posypane natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0