
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Grochówka wojskowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Step1
5 minStep2
4 minStep3
20 minStep4
5 minStep5
1 min
Step1 z 5
Boczek pokrój w cienkie paseczki, kiełbasę w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Step2 z 5
W garnku podsmaż boczek i kiełbasę, dodaj cebulę i podduś chwilę.

Step3 z 5
Ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj razem z odsączonym grochem do garnka. Zalej 1 litrem wody, osól do smaku i gotuj do momentu, aż groch będzie miękki.

Step4 z 5
Zupę grochową nasza specjalność WINIARY rozprowadź w szklance zimnej wody, wlej do garnka i gotuj jeszcze 5 minut.

Step5 z 5
Podawaj z listkami świeżego majeranku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0