Barszcz biały z chrzanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbaski pokrój w plasterki.
  2. Oczyść warzywa i pieczarki. Warzywa pokrój w słupki, pieczarki w plasterki.
  3. Podsmaż wszystko na oleju.
  4. Biały barszcz rozprowadź w 1 l zimnej wody, dodaj do niego kiełbasę i podsmażone warzywa.
  5. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj razem przez około 5 minut.
  6. Dodaj również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki.
  7. Dopraw octem lub sokiem z cytryny.

Opis przepisu:

Barszcz biały z chrzanem to sycąca zupa dla miłośników tradycyjnych potraw. Sekret jej pysznego smaku zawarty jest w saszetce Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY oraz w aromatycznych warzywach. Biała kiełbasa i chrzan sprawią, że rozsmakujesz się w tym tradycyjnym połączeniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?