Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wiejska potrawka jarzynowa

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Cebula
3 łyżek
Olej
60 dag
Pieczarki
2 
Papryka czerwona
10 
Ziemniaki
4.5 łyżek
Śmietanka, płyn, światło (krem kawowy lub krem stołowy)
3 
Kiełbasa wędzona
1 pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
12.01 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcze
22.95 g
Wartość energetyczna
333.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Step1
5 min
Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
Step2
5 min
Kiełbasę pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Smaż razem przez chwilę. Przerzuć do głębokiego garnka i wlej do niego 500 ml wody.
Step3
5 min
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w kostkę.
Step4
5 min
Pieczarki i paprykę obsmaż na tej samej patelni co cebule z kiełbasą.
Step5
20 min
Dołóż je do garnka i gotuj wszystko razem przez 20 minut.
Step6
2 min
Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone w ósemki i dolej wody – tyle, żeby warzywa były przykryte.
Step7
8 min
Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj zawartość opakowania Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY i śmietanę. Wymieszaj dokładnie, pozostaw na ogniu i od chwili zagotowania gotuj jeszcze 8 minut.
Step8
1 min
Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Wiejska potrawka jarzynowa

Step1 z 8

Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step2 z 8

Kiełbasę pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Smaż razem przez chwilę. Przerzuć do głębokiego garnka i wlej do niego 500 ml wody.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step3 z 8

Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w kostkę.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step4 z 8

Pieczarki i paprykę obsmaż na tej samej patelni co cebule z kiełbasą.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step5 z 8

Dołóż je do garnka i gotuj wszystko razem przez 20 minut.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step6 z 8

Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone w ósemki i dolej wody – tyle, żeby warzywa były przykryte.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step7 z 8

Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj zawartość opakowania Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY i śmietanę. Wymieszaj dokładnie, pozostaw na ogniu i od chwili zagotowania gotuj jeszcze 8 minut.

Wiejska potrawka jarzynowa

Step8 z 8

Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Przepis na potrawkę wiejską jest świetnym sposobem na szybki i sycący obiad. Przygotowujemy ją z jesiennych warzyw, aromatycznej wędzonej kiełbasy i z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. To danie dla miłośników konkretnych, polskich smaków, a także dla tych, którzy chcą w krótkim czasie przygotować smaczny obiad. Aby dopełnić smak potrawki wiejskiej z Zupą jarzynową Nasza Specjalność WINIARY całość dekorujemy śmietaną i posypujemy świeżym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika