Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
Kiełbasę pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Smaż razem przez chwilę. Przerzuć do głębokiego garnka i wlej do niego 500 ml wody.
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w kostkę.
Pieczarki i paprykę obsmaż na tej samej patelni co cebule z kiełbasą.
Dołóż je do garnka i gotuj wszystko razem przez 20 minut.
Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone w ósemki i dolej wody – tyle, żeby warzywa były przykryte.
Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj zawartość opakowania Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY i śmietanę. Wymieszaj dokładnie, pozostaw na ogniu i od chwili zagotowania gotuj jeszcze 8 minut.
Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.