1

2

Przepisy

Kapusta z fasolą

5/5

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 341 kcal / porcja

Kiszona kapusta z białą fasolą i cebulą, duszona (bez przykrycia!) na pachnącym Bulionie z grzybami leśnymi. Pyszna z ziemniakami z patelni. Sok odciśnięty z surowej kapusty można wypić (w ilości nie większej niż ćwierć szklanki naraz) - jest bardzo zdrowy i ma dobroczynny wpływ na nasz układ trawienny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolę namocz (najlepiej na całą noc) i ugotuj.
  2. Kapustę odciśnij z nadmiaru kwasu. Zalej wodą i ugotuj. Odsącz, jeżeli jest za kwaśna.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Dodaj do kapusty i duś przez chwilę.
  5. Do kapusty dodaj kostkę bulionową i fasolę.
  6. Dopraw cukrem i pieprzem.
  7. Możesz udekorować listkami pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: