Kapusta z fasolą

5/5 5 12 5 1
5/5 5 12 5 1
  • Przygotowanie: 27 min.

  • Oczekiwanie: 10 godz. 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolę namocz (najlepiej na całą noc) i ugotuj.
  2. Kapustę odciśnij z nadmiaru kwasu. Zalej wodą i ugotuj. Odsącz, jeżeli jest za kwaśna.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Dodaj do kapusty i duś przez chwilę.
  5. Do kapusty dodaj kostkę bulionową i fasolę. Dopraw cukrem i pieprzem.
  6. Możesz udekorować listkami pietruszki.

Opis przepisu:

Kiszona kapusta z białą fasolą i cebulą, duszona (bez przykrycia!) na pachnącym Bulionie z grzybami leśnymi. Pyszna z ziemniakami z patelni. Sok odciśnięty z surowej kapusty można wypić (w ilości nie większej niż ćwierć szklanki naraz) - jest bardzo zdrowy i ma dobroczynny wpływ na nasz układ trawienny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?