1

2

Przepisy

Francuskie rożki z musem jabłkowym

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 9 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny i kroimy w kostke ok.1cm. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier i cynamon, gotujemy az jabłka lekko sie zrumienią, wlewamy 4 łyżki wody i dusimy aż sos odparuje.Odstawiamy do przestudzenia.
Ciasto rozwałkowujemy na grubośc ok.4−5mm i tniemy na 9 kwadratów(mozna użyć tzw. świeżego ciasta francuskiego, które jest juz rozwałkowane i trzeba je tylko pokroić) Boki kazdego kwadratu smarujemy jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody, nakładamy troche nadzienia i zlepiamy dociskajac boki widelcem. Wierzch smarujemy reszta jajka zeby sie ładnie zrumieniały.
Pieczemy ok.15−20 min w temp.220stopni.
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: