Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kurczak faszerowany jabłkami
65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
33.5g / 24%
Węglowodany
37.6g / 26%
Tłuszcze
32.7g / 50%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kurczak faszerowany jabłkami

+

Kurczak faszerowany jabłkami

Wróć

Kurczak faszerowany jabłkami

(1)
2 godz 35 min
Łatwy
Autorem przepisu jest dorota82

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kurczak
0.5  łyżeczka
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Sól
3  łyżeczek
Majeranek
10 
Jabłko Szara reneta
trochę
Cukier
2  łyżek
Sok z cytryny
50  ml
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
33.5 g
Węglowodany
37.63 g
Tłuszcze
32.71 g
Wartość energetyczna
630.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    5 min
    Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką soli, pieprzu i majeranku (1 łyżeczka).
  • Krok 2

    15 min
    Jabłka (5 sztuk) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki. Oprószamy majerankiem i cukrem wkładamy do kurczaka. Spinamy wykałaczką lub zaszywamy bawełnianą nitką. Związujemy nogi.
  • Krok 3

    120 min
    Kurczaka wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 2 godziny, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 180 stop. C. Gdy mięso się przy rumieni, naczynie przykrywamy.
  • Krok 4

    15 min
    Pozostałe jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki sosu z pieczenia kurczaka i wkładamy jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i roztartym majerankiem. Dusimy pod przykryciem, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozgotują .
Kurczak faszerowany jabłkami

Krok 1 z 4

Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką soli, pieprzu i majeranku (1 łyżeczka).

Kurczak faszerowany jabłkami

Krok 2 z 4

Jabłka (5 sztuk) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki. Oprószamy majerankiem i cukrem wkładamy do kurczaka. Spinamy wykałaczką lub zaszywamy bawełnianą nitką. Związujemy nogi.

Kurczak faszerowany jabłkami

Krok 3 z 4

Kurczaka wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 2 godziny, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 180 stop. C. Gdy mięso się przy rumieni, naczynie przykrywamy.

Kurczak faszerowany jabłkami

Krok 4 z 4

Pozostałe jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki sosu z pieczenia kurczaka i wkładamy jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i roztartym majerankiem. Dusimy pod przykryciem, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozgotują .

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Uroczystość
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Smażone jabłka do naleśników lub ciast

    Smażone jabłka do naleśników lub ciast

    23 min Łatwy
  • Różyczki z ciasta francuskiego

    Różyczki z ciasta francuskiego

    1 godz 7 min Łatwy
  • Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

    Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

    39 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu