Rolada z wafli

4/5 4 11 5 1
4/5 4 11 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. W 1 1/2 szklanki gotowanej wody rozpuścić galaretkę i pozostawić w chłodnym miejscu,aby zastygła.
  2. Masa ciemna: Herbatniki zmielić. Mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującej się masy dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle.
  3. Masa kokosowa Mleko zagotować, dodać wiórki kokosowe ,wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z wiórkami kokosowymi.
  4. Na wafel posmarowany ciemną masą nałożyć masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski, położyć na brzegu wafla i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.

Opis przepisu:

Niejednokrotnie zdarza się tak, że najprostsze przepisy dają zaskakująco smaczne efekty. Nie inaczej jest w przypadku rolady z wafli! Bez pieczenia, bez mozolnego przygotowywania, za to wyśmienitym efektem końcowym.

Rolada składa się z dwóch mas, których nie musisz kupować, ponieważ szybko przyrządzisz je w domu. Obie na bazie mleka, z tym, że pierwsza ma dodatek kakao i herbatników, natomiast druga masła i wiórków kokosowych. Połączone w jednej roladzie razem z  Galaretką truskawkowy smak WINIARY dają wyśmienity efekt!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?