1

2

Przepisy

Przygotowanie:

W 1 1/2 SZKLANKI GOTOWANEJ WODY ROZPUŚCIĆ GALARETKĘ I POZOSTAWIĆ W CHŁODNYM MIEJSCU,ABY ZASTYGŁA.

MASA CIEMNA

HERBATNIKI ZMIELIĆ LUB ZGNIEŚĆ WAŁKIEM.MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM I KAKAEM,DO GOTUJĄCEJ SIĘ MASY DODAĆ HERBATNIKI I DOBRZE WYMIESZAĆ.JESZCZE CIEPŁĄ MASĄ SMAROWAĆ WAFLE.

MASA KOKOSOWA

MLEKO ZAGOTOWAĆ, DODAĆ WIÓRKI KOKOSOWE ,WYMIESZAĆ I PRZESTUDZIĆ.MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM,DODAĆ PRZESTUDZONE MLEKO Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.

WYKONANIE

NA WAFEL POSMAROWANY CIEMNĄ MASĄ NAŁOŻYĆ MASĘ KOKOSOWĄ.GALARETKĘ POKROIĆ W PASKI,POŁOŻYĆ NA BRZEGU WAFLA I ZWINĄĆ ROLADĘ.SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.

SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: