Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

4/5 4 16 5 1
4/5 4 16 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Pierś podzielić jak na kotlety rozbić troszkę tłuczkiem ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego),posypać przyprawa do kurczaka.
  2. Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę -przesmażyc na oleju..Przestudzić..
  3. Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym zółtym serem.
  4. Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem to kurczak w zupełnie nowej odsłonie. Zapiekamy go w pysznej pierzynce z podsmażonych pieczarek i cebuli, a całość smarujemy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i posypujemy żółtym serem, który rozpuści się podczas pieczenia. Z czym podawać pierś z kurczaka z pieczarkami i serem? Z tym, co lubisz najbardziej: pieczywem, ziemniakami, ryżem, surówką czy frytkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?