Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet z kurczaka
300 g
Pieczarki
1 
Cebula
200 g
Ser edamski
1 trochę
Słodka papryka
250 ml
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
58.3 g
Wartość energetyczna
1407.14 kcal
Tłuszcze
127.5 g
Węglowodany
7.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Filety z kurczaka obmyć, obsuszyć, lekko rozbić, ułożyć na blaszce do piekarnika, na której jest wlany olej do smażenia. Następnie posypać przyprawami.
Krok 2
5 min
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ułożyć na filecie.
Krok 3
5 min
Pieczarki obmyć i pokroić w plastry. Ułożyć na warstwie cebuli.
Krok 4
5 min
Na pieczarki zetrzeć ser na drobnej tarce, a następnie łyżką na środku ułożyć Majonez. Górę majonezu posypać papryką.
Krok 5
40 min
Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez 40 minut.
Filet z kurczaka zapiekany z  majonezem

Krok 1 z 5

Filety z kurczaka obmyć, obsuszyć, lekko rozbić, ułożyć na blaszce do piekarnika, na której jest wlany olej do smażenia. Następnie posypać przyprawami.

Filet z kurczaka zapiekany z  majonezem

Krok 2 z 5

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ułożyć na filecie.

Filet z kurczaka zapiekany z  majonezem

Krok 3 z 5

Pieczarki obmyć i pokroić w plastry. Ułożyć na warstwie cebuli.

Filet z kurczaka zapiekany z  majonezem

Krok 4 z 5

Na pieczarki zetrzeć ser na drobnej tarce, a następnie łyżką na środku ułożyć Majonez. Górę majonezu posypać papryką.

Filet z kurczaka zapiekany z  majonezem

Krok 5 z 5

Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez 40 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika