Filet z kurczaka zapiekany z majonezem
65min
Łatwy
1 słoik
4
Filet z kurczaka
300 g
Pieczarki
1
Cebula
200 g
Ser edamski
1 trochę
Słodka papryka
250 ml
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
58.3 g
Węglowodany
7.1 g
Tłuszcze
127.5 g
Wartość energetyczna
1407.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Filety z kurczaka obmyć, obsuszyć, lekko rozbić, ułożyć na blaszce do piekarnika, na której jest wlany olej do smażenia. Następnie posypać przyprawami.
Krok 2
5 min
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ułożyć na filecie.
Krok 3
5 min
Pieczarki obmyć i pokroić w plastry. Ułożyć na warstwie cebuli.
Krok 4
5 min
Na pieczarki zetrzeć ser na drobnej tarce, a następnie łyżką na środku ułożyć Majonez. Górę majonezu posypać papryką.
Krok 5
40 min
Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez 40 minut.
Komentarze 0