Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety mielone z pieczarkami

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
20 dag
Pieczarki
2 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 paczka
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
78.25 g
Białko
39.56 g
Wartość energetyczna
709.23 kcal
Tłuszcze
26.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
15 min
Pieczarki umyć,osączyć, drobno posiekać. Obrac cebule, posiekac w drobną kosteczkę.
Krok 2
10 min
Na patelnię wrzucić pieczarki, podsmażyć, aż puszcza sok, odparować, dodać łyżkę oleju, podgrzać,wrzucic cebule i posiekany czosnek, razem podsmażyc.
Krok 3
10 min
Przestudzić, połączyć z mięsem i jajkiem, dodać do smaku sól, pieprz i oregano, wymieszać. Formować okrągłe kotlety.
Krok 4
10 min
Panierowac w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone z pieczarkami

Krok 1 z 4

Pieczarki umyć,osączyć, drobno posiekać. Obrac cebule, posiekac w drobną kosteczkę.

Kotlety mielone z pieczarkami

Krok 2 z 4

Na patelnię wrzucić pieczarki, podsmażyć, aż puszcza sok, odparować, dodać łyżkę oleju, podgrzać,wrzucic cebule i posiekany czosnek, razem podsmażyc.

Kotlety mielone z pieczarkami

Krok 3 z 4

Przestudzić, połączyć z mięsem i jajkiem, dodać do smaku sól, pieprz i oregano, wymieszać. Formować okrągłe kotlety.

Kotlety mielone z pieczarkami

Krok 4 z 4

Panierowac w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Przepis na tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie! Mięso mielone przyprawiamy aromatycznym oregano i dodajemy do niego pieczarki podsmażone z cebulką. Kotlety mielone z pieczarkami smażymy na rumiano, a podajemy tak, jak lubimy najbardziej – na zimno do kanapek lub na ciepło z ziemniakami i surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika