Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

(0)
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga391653
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
20  dag
Pieczarki
20  dag
Ser żółty
1 
Cebula
trochę
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
142.89 g
Węglowodany
19.79 g
Tłuszcze
169.1 g
Wartość energetyczna
2185.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Piersi podzielić jak na kotlety, rozbić troszkę tłuczkiem, ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju. Przestudzić.
Krok 3
5 min
Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym żółtym serem.
Krok 4
30 min
Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.
Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 1 z 4

Piersi podzielić jak na kotlety, rozbić troszkę tłuczkiem, ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 2 z 4

Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju. Przestudzić.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 3 z 4

Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym żółtym serem.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 4 z 4

Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem to kurczak w zupełnie nowej odsłonie. Zapiekamy go w pysznej pierzynce z podsmażonych pieczarek i cebuli, a całość smarujemy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i posypujemy żółtym serem, który rozpuści się podczas pieczenia. Z czym podawać pierś z kurczaka z pieczarkami i serem? Z tym, co lubisz najbardziej: pieczywem, ziemniakami, ryżem, surówką czy frytkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
142.9g / 26%
Węglowodany
19.8g / 3%
Tłuszcze
169.1g / 71%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha