Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
20 dag
Pieczarki
20 dag
Ser żółty
1 
Cebula
1 trochę
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
169.1 g
Węglowodany
19.79 g
Wartość energetyczna
2185.09 kcal
Białko
142.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Piersi podzielić jak na kotlety, rozbić troszkę tłuczkiem, ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju. Przestudzić.
Krok 3
5 min
Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym żółtym serem.
Krok 4
30 min
Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.
Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 1 z 4

Piersi podzielić jak na kotlety, rozbić troszkę tłuczkiem, ale nie za cienko, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 2 z 4

Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na oleju. Przestudzić.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 3 z 4

Na każdy kotlecik kładziemy pieczarki przesmażone z cebulką, następnie smarujemy łyżką majonezu i posypujemy startym żółtym serem.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Krok 4 z 4

Zapiekamy 20-30 minut w 170-180 stopniach.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem to kurczak w zupełnie nowej odsłonie. Zapiekamy go w pysznej pierzynce z podsmażonych pieczarek i cebuli, a całość smarujemy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i posypujemy żółtym serem, który rozpuści się podczas pieczenia. Z czym podawać pierś z kurczaka z pieczarkami i serem? Z tym, co lubisz najbardziej: pieczywem, ziemniakami, ryżem, surówką czy frytkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika