Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka po królewsku

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 plastrów
Karkówka
500 g
Pieczarki
2 
Cebula
500 g
Ser żółty
1 trochę
Ketchup pikantny WINIARY
1 szczypta
Bazylia
1 szczypta
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
41.4 g
Tłuszcze
66.8 g
Wartość energetyczna
798.71 kcal
Węglowodany
8.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
15 min
Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Krok 2
10 min
Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek (plaster obok plastra). Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, delikatnie obsypać wszystko przyprawą kebab/gyros. Całość obsypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu i obsypać wszystko mieszanką bazylii i oregano.
Krok 3
60 min
Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.
Karkówka po królewsku

Krok 1 z 3

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce.

Karkówka po królewsku

Krok 2 z 3

Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek (plaster obok plastra). Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, cebulę, delikatnie obsypać wszystko przyprawą kebab/gyros. Całość obsypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu i obsypać wszystko mieszanką bazylii i oregano.

Karkówka po królewsku

Krok 3 z 3

Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.

Jeśli marzy Ci się wyjątkowo smaczny posiłek z bogactwem smaków i aromatów, karkówka po królewsku będzie czymś, co trafi w dziesiątkę. Pyszny, aromatyczny karczek ułóż na samym dnie brytfanki, na nim połóż pokrojone w plastry pieczarki i cebulę, całość posyp przyprawami. Na wierzch warzyw zetrzyj dobry, żółty ser, a całość przykryj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 170° C.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika