Schab w cieście francuskim

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 20 min

oczekiwanie: 2 h 25 min

składniki:

Przygotowanie:

  1. Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na godzinę.
  2. Następnie upiec w piekarniku w rękawie do pieczenia. Piec 45 minut. Po upieczeniu, wystudzić.
  3. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
  4. Cebulę i pieczarki smażyć na maśle do momentu kiedy wyparuje sok z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki.
  5. Rozłożyć ciasto francuskie. Ułożyć na nim pieczarki z cebulką. Owinąć w nie schab.
  6. Piec w piekarniku na złoty kolor przez około 40 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.