Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

1
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest danusia19671
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Schab wieprzowy bez kości
100  g
Pieczarki
4  plastrów
Ser Żółty
2  łyżek
Bułka tarta
1  dag
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2 
Jajko
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
41.51 g
Węglowodany
6.61 g
Tłuszcze
11.88 g
Wartość energetyczna
307.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastrów schabu nie rozbijać.
Krok 2
2 min
Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
Krok 4
5 min
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 5
5 min
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Krok 6
10 min
Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Krok 7
3 min
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
Krok 8
10 min
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
Krok 9
20 min
Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastrów schabu nie rozbijać.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.

Pomysł na tradycyjne kotlety schabowe w zupełnie nowej odsłonie! Kieszonki schabowe faszerujemy pieczarkami smażonymi z cebulką, a także serem żółtym. Spięte wykałaczkami kieszonki schabowe smażymy w panierce, a na koniec pieczemy w piekarniku. Tak przygotowany schab podawaj z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
41.5g / 55%
Węglowodany
6.6g / 8%
Tłuszcze
11.9g / 36%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika