Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Schab wieprzowy bez kości
100 g
Pieczarki
4 plastrów
Ser Żółty
2 łyżek
Bułka tarta
1 dag
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 
Jajko
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
41.51 g
Węglowodany
6.61 g
Tłuszcze
11.88 g
Wartość energetyczna
307.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastrów schabu nie rozbijać.
Krok 2
2 min
Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
Krok 4
5 min
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 5
5 min
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Krok 6
10 min
Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Krok 7
3 min
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
Krok 8
10 min
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
Krok 9
20 min
Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastrów schabu nie rozbijać.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.

Pomysł na tradycyjne kotlety schabowe w zupełnie nowej odsłonie! Kieszonki schabowe faszerujemy pieczarkami smażonymi z cebulką, a także serem żółtym. Spięte wykałaczkami kieszonki schabowe smażymy w panierce, a na koniec pieczemy w piekarniku. Tak przygotowany schab podawaj z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika