Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w cieście francuskim

0
165 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto Francuskie
0.5 kg
Schab bez kości
30 dag
Pieczarki
1 
Cebula
1 pęczek
Pietruszka
2 płaskich łyżek
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka mielona
1 trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
146.14 g
Tłuszcze
215.85 g
Wartość energetyczna
3287.77 kcal
Węglowodany
192.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

165 min
Krok 1
60 min
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na godzinę.
Krok 2
45 min
Następnie upiec w piekarniku w rękawie do pieczenia. Piec 45 minut. Po upieczeniu, wystudzić.
Krok 3
2 min
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 4
15 min
Cebulę i pieczarki smażyć na maśle do momentu kiedy wyparuje sok z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki.
Krok 5
3 min
Rozłożyć ciasto francuskie. Ułożyć na nim pieczarki z cebulką. Owinąć w nie schab.
Krok 6
40 min
Piec w piekarniku na złoty kolor przez około 40 minut.
Schab w cieście francuskim

Krok 1 z 6

Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na godzinę.

Schab w cieście francuskim

Krok 2 z 6

Następnie upiec w piekarniku w rękawie do pieczenia. Piec 45 minut. Po upieczeniu, wystudzić.

Schab w cieście francuskim

Krok 3 z 6

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę.

Schab w cieście francuskim

Krok 4 z 6

Cebulę i pieczarki smażyć na maśle do momentu kiedy wyparuje sok z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki.

Schab w cieście francuskim

Krok 5 z 6

Rozłożyć ciasto francuskie. Ułożyć na nim pieczarki z cebulką. Owinąć w nie schab.

Schab w cieście francuskim

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku na złoty kolor przez około 40 minut.

Pyszny schab w cieście francuskim to idealna podstawa drugiego dania obiadowego. Kompozycja pożywnego mięsa z aromatycznym farszem z pieczarek, cebulki i przypraw podana z ziemniakami oraz wiosenną sałatką zrobi furorę wśród najbliższych. Poznaj przepis na smakowity schab w cieście francuskim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika