Kakaowe kulki w wiórkach kokosowych

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao na gładką masę.
  2. Herbatniki kruszymy w miseczce na małe kawałeczki.
  3. Do masy dodajemy herbatniki oraz rodzynki.
  4. Z masy należy utworzyć kulki wielkości wiśni.
  5. Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  6. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • yaishii
    ach trufelki :) robiłam kilka ich rodzajów na poprzednie święta, zarówno Wielkanocy jak i Bożego Narodzenia :)