Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

(3)
2 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Martaa1986

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
PL WINIARY BUDYŃ WANILIOWY Z CUKREM
1 
Biszkopt
1  kostka
Masło
1  szklanka
Cukier puder
2  szklanek
Mleko
250  g
Śmietana 30%
1  szklanka
Cukier puder
2  opakowań
Usztywniacz do śmietany
5  opakowań
Herbatniki
2  puszek
Kajmak
1  tabliczka
Czekolada mleczna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.28 g
Węglowodany
61.73 g
Tłuszcze
8.35 g
Wartość energetyczna
312.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych łasuchów. Wykonaj je w domu, dekorując startą mleczną bądź gorzką czekoladą. Obok tak pięknego ciasta, nikt nie przejdzie obojętnie ;) Przekonaj się!

Przygotowanie

148 min
  • Krok 1

    30 min
    Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
  • Krok 2

    15 min
    Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
  • Krok 3

    10 min
    Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
  • Krok 4

    10 min
    Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
  • Krok 5

    10 min
    Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
  • Krok 6

    10 min
    Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
  • Krok 7

    3 min
    Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
  • Krok 8

    60 min
    Wstawić do lodówki do schłodzenia.
3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 1 z 8

Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 2 z 8

Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 3 z 8

Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 4 z 8

Budyń zagotować na mleku i ostudzić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 5 z 8

Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 6 z 8

Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 7 z 8

Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 8 z 8

Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Milky Way bez pieczenia

    Milky Way bez pieczenia

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto Snickers bez pieczenia

    Ciasto Snickers bez pieczenia

    55 min
  • Rafaello bez pieczenia

    Rafaello bez pieczenia

    1 godz Łatwy
  • Ciasto toffee bez pieczenia

    Ciasto toffee bez pieczenia

    10 godz 36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu