3 bit na biszkopcie
2 godz 28 min
Łatwy
1
opakowanie
1
Biszkopt
1
kostka
Masło
1
szklanka
Cukier puder
2
szklanek
Mleko
250
ml
Śmietana 30%
1
szklanka
Cukier puder
2
opakowań
Usztywniacz do śmietany
5
opakowań
Herbatniki
2
puszek
Kajmak
1
tabliczka
Czekolada mleczna
.
Wartości odżywcze
Białko
10.71 g
Węglowodany
116.56 g
Tłuszcze
42.85 g
Wartość energetyczna
902.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
148 min
Krok 1
30 min
Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
Krok 2
15 min
Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
Krok 3
10 min
Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 4
10 min
Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
Krok 5
10 min
Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 6
10 min
Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
Krok 7
3 min
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
Krok 8
60 min
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych łasuchów. Wykonaj je w domu, dekorując startą mleczną bądź gorzką czekoladą. Obok tak pięknego ciasta, nikt nie przejdzie obojętnie ;) Przekonaj się!
Komentarze 0