Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

3 bit na biszkopcie

0
148 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Biszkopt
1 kostka
Masło
1 szklanka
Cukier puder
2 szklanek
Mleko
250 ml
Śmietana 30%
1 szklanka
Cukier puder
2 paczek
Usztywniacz do śmietany
5 paczek
Herbatniki
2 puszek
Kajmak
1 tabliczka
Czekolada mleczna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
10.71 g
Tłuszcze
76.78 g
Wartość energetyczna
902.94 kcal
Węglowodany
82.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

148 min
Krok 1
30 min
Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
Krok 2
15 min
Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
Krok 3
10 min
Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 4
10 min
Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
Krok 5
10 min
Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 6
10 min
Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
Krok 7
3 min
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
Krok 8
60 min
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
3 bit na biszkopcie

Krok 1 z 8

Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.

3 bit na biszkopcie

Krok 2 z 8

Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.

3 bit na biszkopcie

Krok 3 z 8

Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie

Krok 4 z 8

Budyń zagotować na mleku i ostudzić.

3 bit na biszkopcie

Krok 5 z 8

Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie

Krok 6 z 8

Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.

3 bit na biszkopcie

Krok 7 z 8

Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.

3 bit na biszkopcie

Krok 8 z 8

Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych łasuchów. Wykonaj je w domu, dekorując startą mleczną bądź gorzką czekoladą. Obok tak pięknego ciasta, nikt nie przejdzie obojętnie ;) Przekonaj się!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika