Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
3 bit na biszkopcie - bez pieczenia
Dodaj do CookBook

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

(0)
2 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
PL WINIARY BUDYŃ WANILIOWY Z CUKREM
1 
Biszkopt
1  kostka
Masło
1  szklanka
Cukier puder
2  szklanek
Mleko
250  g
Śmietana 30%
1  szklanka
Cukier puder
2  opakowań
Usztywniacz do śmietany
5  opakowań
Herbatniki
2  puszek
Kajmak
1  tabliczka
Czekolada mleczna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
61.7 g
Wartość energetyczna
312.3 kcal
Tłuszcze
8.4 g
Białko
5.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych łasuchów. Wykonaj je w domu, dekorując startą mleczną bądź gorzką czekoladą. Obok tak pięknego ciasta, nikt nie przejdzie obojętnie ;) Przekonaj się!

Przygotowanie

148 min
  • Krok 1

    30 min
    Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
  • Krok 2

    15 min
    Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
  • Krok 3

    10 min
    Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
  • Krok 4

    10 min
    Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
  • Krok 5

    10 min
    Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
  • Krok 6

    10 min
    Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
  • Krok 7

    3 min
    Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
  • Krok 8

    60 min
    Wstawić do lodówki do schłodzenia.
3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 1 z 8

Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 2 z 8

Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 3 z 8

Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 4 z 8

Budyń zagotować na mleku i ostudzić.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 5 z 8

Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 6 z 8

Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 7 z 8

Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.

3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

Krok 8 z 8

Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Street foodowa pizza w 3 smakach

    Street foodowa pizza w 3 smakach

    1 godz 12 min Łatwy
  • Kwiaty kokosowe 3D w przezroczystej galaretce

    Kwiaty kokosowe 3D w przezroczystej galaretce

    3 godz Łatwy
  • Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

    Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu