Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych łasuchów. Wykonaj je w domu, dekorując startą mleczną bądź gorzką czekoladą. Obok tak pięknego ciasta, nikt nie przejdzie obojętnie ;) Przekonaj się!
Przygotowanie
148 min
Krok 1
30 min
Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
Krok 2
15 min
Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
Krok 3
10 min
Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 4
10 min
Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
Krok 5
10 min
Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 6
10 min
Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
Krok 7
3 min
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
Krok 8
60 min
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 1
z
8
Upiec biszkopt ciemny i ostudzić.
Krok 2
z
8
Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić.
Krok 3
z
8
Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 4
z
8
Budyń zagotować na mleku i ostudzić.
Krok 5
z
8
Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu, ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
Krok 6
z
8
Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
Krok 7
z
8
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta.
Krok 8
z
8
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0