Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa niemiecka z mięsem mielonym i trzema serami to danie wysokokaloryczne, które z pewnością zastąpi dwudaniowy obiad. Zupa jest gęsta i treściwa, przyjemnie rozgrzewa w nawet najzimniejszy zimowy dzień.
Trzy podstawowe składniki zupy niemieckiej to mięso mielone, sery i por. Ja przygotowałam zupę z trzema rodzajami sera, ale równie dobrze może to być tylko jeden rodzaj lub aż cztery. Wszystko zależy od Waszej kreatywności.
Choć zupa jest bardzo gęsta i sycąca, często podaje się ją z czosnkową bagietką. Idealnie będą do niej także pasować chrupiące grzanki lub groszek ptysiowy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy. Smacznego :)
Przygotowanie
34 min
Krok 1
6 min
Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
5 min
W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.
Krok 3
15 min
Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.
Krok 4
5 min
Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.
Krok 5
3 min
Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.
Krok 1
z
5
Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
z
5
W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.
Krok 3
z
5
Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.
Krok 4
z
5
Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.
Krok 5
z
5
Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0