Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

(0)
34min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Mięso mielone (u mnie indycze)
100  g
Serek topiony śmietankowy
50  dag
Parmezan
100  g
Ser gorgonzola
1 
Duże pory (biała i jasnozielona część)
1 
Cebula
4  łyżek
Bulion warzywny
1  l
Woda
trochę
Olej do smażenia
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek lub inna zielenina do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
67.65 g
Węglowodany
11.08 g
Tłuszcze
56.82 g
Wartość energetyczna
835.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa niemiecka z mięsem mielonym i trzema serami to danie wysokokaloryczne, które z pewnością zastąpi dwudaniowy obiad. Zupa jest gęsta i treściwa, przyjemnie rozgrzewa w nawet najzimniejszy zimowy dzień.

Trzy podstawowe składniki zupy niemieckiej to mięso mielone, sery i por. Ja przygotowałam zupę z trzema rodzajami sera, ale równie dobrze może to być tylko jeden rodzaj lub aż cztery. Wszystko zależy od Waszej kreatywności.

Choć zupa jest bardzo gęsta i sycąca, często podaje się ją z czosnkową bagietką. Idealnie będą do niej także pasować chrupiące grzanki lub groszek ptysiowy.

Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy. Smacznego :)

Przygotowanie

34 min
  • Krok 1

    6 min
    Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.
  • Krok 2

    5 min
    W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.
  • Krok 3

    15 min
    Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.
  • Krok 5

    3 min
    Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 1 z 5

Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 2 z 5

W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 3 z 5

Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 4 z 5

Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 5 z 5

Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa grzybowa na Wigilię

    Zupa grzybowa na Wigilię

    30 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z czerwonej soczewicy z passatą pomidorową na chłody

    Zupa z czerwonej soczewicy z passatą pomidorową na chłody

    37 min Łatwy
  • Jesienna zupa z soczewicy z kiszoną kapustą

    Jesienna zupa z soczewicy z kiszoną kapustą

    1 godz 7 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu