Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

0
34min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Mięso mielone (u mnie indycze)
100  g
Serek topiony śmietankowy
50  dag
Parmezan
100  g
Ser gorgonzola
1 
Duże pory (biała i jasnozielona część)
1 
Cebula
4  łyżek
1  l
Woda
trochę
Olej do smażenia
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek lub inna zielenina do dekoracji

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
67.65 g
Węglowodany
11.08 g
Tłuszcze
56.82 g
Wartość energetyczna
835.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
6 min
Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
5 min
W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.
Krok 3
15 min
Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.
Krok 4
5 min
Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.
Krok 5
3 min
Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 1 z 5

Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 2 z 5

W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 3 z 5

Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 4 z 5

Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 5 z 5

Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.

Zupa niemiecka z mięsem mielonym i trzema serami to danie wysokokaloryczne, które z pewnością zastąpi dwudaniowy obiad. Zupa jest gęsta i treściwa, przyjemnie rozgrzewa w nawet najzimniejszy zimowy dzień.

Trzy podstawowe składniki zupy niemieckiej to mięso mielone, sery i por. Ja przygotowałam zupę z trzema rodzajami sera, ale równie dobrze może to być tylko jeden rodzaj lub aż cztery. Wszystko zależy od Waszej kreatywności.

Choć zupa jest bardzo gęsta i sycąca, często podaje się ją z czosnkową bagietką. Idealnie będą do niej także pasować chrupiące grzanki lub groszek ptysiowy.

Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy. Smacznego :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika