Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami
Dodaj do CookBook

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

(0)
34 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Mięso mielone (u mnie indycze)
100  g
Serek topiony śmietankowy
50  dag
Parmezan
100  g
Ser gorgonzola
1 
Duże pory (biała i jasnozielona część)
1 
Cebula
4  łyżek
Bulion warzywny
1  l
Woda
trochę
Olej do smażenia
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek lub inna zielenina do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.1 g
Wartość energetyczna
835.6 kcal
Tłuszcze
56.8 g
Białko
67.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zupa niemiecka z mięsem mielonym i trzema serami to danie wysokokaloryczne, które z pewnością zastąpi dwudaniowy obiad. Zupa jest gęsta i treściwa, przyjemnie rozgrzewa w nawet najzimniejszy zimowy dzień. Jej trzy podstawowe składniki to mięso mielone, sery i por. Do przepisu najlepiej wykorzystać trzy rodzaje sera, jednak równie dobrze może to być tylko jeden rodzaj lub aż cztery. Wszystko zależy od Twojej kreatywności. Choć zupa jest bardzo gęsta i sycąca, często podaje się ją z czosnkową bagietką. Idealnie będą do niej także pasować chrupiące grzanki lub groszek ptysiowy. Z podanej ilości składników przygotujesz 4 porcje zupy. Możesz więc stworzyć pożywne danie dla całej rodziny lub też przechowywać ją w lodówce. Świetnie nadaje się także do mrożenia, dzięki czemu będziesz mieć pod ręką aromatyczny posiłek zawsze wtedy, kiedy pojawi się na niego ochota.


Zupa niemiecka z mięsem mielonym i porem — fuzja smaku w jednym posiłku

Do wykonania tej przepysznej zupy będziesz potrzebować pokaźnej liczby składników. Znajdzie się w niej zarówno soczyste mięso, jak i świeże warzywa oraz aromatyczne przyprawy. Żaden z nich nie pojawił się tu jednak przez przypadek. Każdy najmniejszy gram czy mililitr ma swoją funkcję, dlatego nie pomijaj ich, jeśli marzy Ci się zupa niemiecka z mięsem mielonym i porem z prawdziwego zdarzenia. Jeśli będziesz ją wykonywać krok po kroku, otrzymasz przepyszny posiłek, który idealnie sprawdzi się na obiad. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby zjeść go na kolację. A może w Twoim przypadku świetnie sprawdzi się także jako śniadanie? Niewykluczone, bo każdy, kto choć raz spróbuje tej zupy, prawdopodobnie będzie miał problem, aby powstrzymać się przed jej częstym jedzeniem.


Komu będzie smakować niemiecka zupa serowa z porem i mięsem mielonym?

Niemiecka zupa serowa z porem i mięsem mielonym to idealny posiłek dla wszystkich tych, którzy lubią dobrze zjeść. Jeśli marzy Ci się przepyszny, aromatyczny posiłek z dużą ilością mięsa i sera, w którym nie zabraknie także warzyw, nie mogłeś(-aś) lepiej trafić. Koniecznie wypróbuj ten przepis, tym bardziej że jego wykonanie zajmie Ci niewiele ponad pół godziny. Możesz od razu przygotować go w większej ilości, jeśli nie mieszkasz sam(a). Takie danie zachwyci nie tylko Ciebie, ale także innych domowników. I to niezależnie od wieku! Dobra zupa z serem i mięsem to także świetna propozycja dla dzieci, dzięki której maluchy poznają nowe smaki.

Przygotowanie

34 min
  • Krok 1

    6 min
    Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.
  • Krok 2

    5 min
    W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.
  • Krok 3

    15 min
    Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.
  • Krok 5

    3 min
    Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.
Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 1 z 5

Mięso mielone podsmażamy w rondlu na niewielkiej ilości oleju.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 2 z 5

W drugiej patelni na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w półtalarki por.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 3 z 5

Podduszone warzywa przedkładamy do mięsa, chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wywaru i całość dusimy 15 minut.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 4 z 5

Parmezan ścieramy na tarce, część odkładamy do dekoracji zupy na talerzach. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serek topiony przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość gorącego wywaru, mieszamy, aż się serek rozpuści. Tak przygotowane sery dodajemy do rondla z zupą, mieszamy.

Niemiecka zupa z mięsem mielonym i 3 serami

Krok 5 z 5

Doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Zupa
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu