
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kulki śnieżne
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
9 minKrok 2
60 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj cukier puder, cukier wanilinowy, jajka i wiórki kokosowe (zostaw ok. 4 łyżek do obtoczenia kuleczek).
Krok 2 z 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3 z 5
Herbatniki pokrusz (najlepiej wałkiem do ciasta) i wsyp do schłodzonej masy. Wymieszaj.
Krok 4 z 5
Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka włóż po orzechu i obtocz je w wiórkach kokosowych. Przechowuj w lodówce.
Krok 5 z 5
Jeżeli masa będzie za miękka i nie da się jej formować, dodaj pokruszone herbatniki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0