Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Czekoladowe kulki

0
79 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Margaryna
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 kostka
Margaryna
5 łyżek
Woda
5 łyżeczek
Cukier
2 łyżek
Kakao
1 porcja
Pestki dyni
1 porcja
Pestki słonecznika
100 g
Wiórki kokosowe
100 g
Rodzynki
100 g
Płatki migdałowe
1 porcja
Płatki owsiane

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.02 g
Wartość energetyczna
440.53 kcal
Tłuszcze
41.87 g
Białko
4.04 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

79 min
Krok 1
10 min
Posiekaj margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym, zagnieć wraz z kakao, mlekiem lub wodą
Krok 2
3 min
Do masy dodawaj bakalie - wg uznania. Uważaj, żeby nie dodać za dużo bakalii, bo całość wyjdzie za sucha.
Krok 3
1 min
Do masy możesz dodać odrobinę kawy lub rumu - jak lubisz
Krok 4
5 min
Formuj kulki o średnicy ok. 2 cm, możesz je obtoczyć w wiórkach
Krok 5
60 min
Przysmak schłodź w lodówce, podawaj jak stwardnieją
Czekoladowe kulki

Krok 1 z 5

Posiekaj margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym, zagnieć wraz z kakao, mlekiem lub wodą

Czekoladowe kulki

Krok 2 z 5

Do masy dodawaj bakalie - wg uznania. Uważaj, żeby nie dodać za dużo bakalii, bo całość wyjdzie za sucha.

Czekoladowe kulki

Krok 3 z 5

Do masy możesz dodać odrobinę kawy lub rumu - jak lubisz

Czekoladowe kulki

Krok 4 z 5

Formuj kulki o średnicy ok. 2 cm, możesz je obtoczyć w wiórkach

Czekoladowe kulki

Krok 5 z 5

Przysmak schłodź w lodówce, podawaj jak stwardnieją

Jeśli znudziło Ci się pieczenie tradycyjnych ciast, a jesteś fanem domowych słodkości, przepis na czekoladowe kulki jest dla Ciebie. Nasz czekoladowy deser nie wymaga pieczenia, dlatego jego przygotowanie zajmie Ci kilka chwil. Do kakaowej bazy deseru wystarczy dodać ulubione orzechy lub suszone owoce, by stworzyć niespodziankę ukrytą pod otoczką z wiórków kokosowych. Brzmi tajemniczo?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika