Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
8
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypiek idealny dla miłośników tradycyjnego murzynka - ciasto czekoladowe z gruszką i migdałami zrobione na bazie Budyniu o smaku czekoladowym WINIARY. Brzmi zwyczajnie, ale zupełnie takie nie jest, bo gruszek nie kroimy w kostkę, ale pieczemy w całości zanurzone w cieście. Dzięki temu ciasto czekoladowe nie tylko dobrze smakuje, ale także efektownie się prezentuje! Czym jeszcze zaskoczy Cię ciasto czekoladowe z gruszką? Na przykład dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczy i migdałową posypką. Do dzieła!
Przygotowanie
66 min
Krok 1
5 min
Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.
Krok 2
5 min
Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.
Krok 3
5 min
Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.
Krok 5
1 min
Udekoruj wierzch płatkami migdałów.
Krok 6
45 min
Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.
Krok 1
z
6
Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.
Krok 2
z
6
Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.
Krok 3
z
6
Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
6
Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.
Krok 5
z
6
Udekoruj wierzch płatkami migdałów.
Krok 6
z
6
Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0