Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

(0)
1 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Masło
150  g
Cukier
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
4  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
150  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Migdały
3  łyżek
Skórka z pomarańczy
trochę
Płatki migdałowe
4 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.23 g
Węglowodany
38.41 g
Tłuszcze
24.82 g
Wartość energetyczna
412.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypiek idealny dla miłośników tradycyjnego murzynka - ciasto czekoladowe z gruszką i migdałami zrobione na bazie Budyniu o smaku czekoladowym WINIARY. Brzmi zwyczajnie, ale zupełnie takie nie jest, bo gruszek nie kroimy w kostkę, ale pieczemy w całości zanurzone w cieście. Dzięki temu ciasto czekoladowe nie tylko dobrze smakuje, ale także efektownie się prezentuje! Czym jeszcze zaskoczy Cię ciasto czekoladowe z gruszką? Na przykład dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczy i migdałową posypką. Do dzieła!

Przygotowanie

66 min
  • Krok 1

    5 min
    Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.
  • Krok 2

    5 min
    Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.
  • Krok 5

    1 min
    Udekoruj wierzch płatkami migdałów.
  • Krok 6

    45 min
    Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.
Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 1 z 6

Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 2 z 6

Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 3 z 6

Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 4 z 6

Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 5 z 6

Udekoruj wierzch płatkami migdałów.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 6 z 6

Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Proste banoffee

    Proste banoffee

    4 godz 40 min Łatwy
  • Gruszki w sosie waniliowym

    Gruszki w sosie waniliowym

    30 min Łatwy
  • Muffinki z borówkami

    Muffinki z borówkami

    30 min Łatwy
  • Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

    Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu