Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

(0)
1 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Masło
150  g
Cukier
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
4  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
150  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Migdały
3  łyżek
Skórka z pomarańczy
trochę
Płatki migdałowe
4 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.23 g
Węglowodany
38.41 g
Tłuszcze
24.82 g
Wartość energetyczna
412.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypiek idealny dla miłośników tradycyjnego murzynka - ciasto czekoladowe z gruszką i migdałami zrobione na bazie Budyniu o smaku czekoladowym WINIARY. Brzmi zwyczajnie, ale zupełnie takie nie jest, bo gruszek nie kroimy w kostkę, ale pieczemy w całości zanurzone w cieście. Dzięki temu ciasto czekoladowe nie tylko dobrze smakuje, ale także efektownie się prezentuje! Czym jeszcze zaskoczy Cię ciasto czekoladowe z gruszką? Na przykład dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczy i migdałową posypką. Do dzieła!

Przygotowanie

66 min
  • Krok 1

    5 min
    Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.
  • Krok 2

    5 min
    Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.
  • Krok 5

    1 min
    Udekoruj wierzch płatkami migdałów.
  • Krok 6

    45 min
    Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.
Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 1 z 6

Gruszki obierz tak, aby pozostały w swoim kształcie. Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne, możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 2 z 6

Masło ucieraj z cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 3 z 6

Dodaj jajka i zmiksuj całość. Następnie dodaj pozostałe składniki, poza płatkami migdałów, i dokładnie wymieszaj.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 4 z 6

Przelej ciasto do nasmarowanej formy. Gruszki powkładaj do ciasta tak, aby były nim przykryte mniej więcej w połowie.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 5 z 6

Udekoruj wierzch płatkami migdałów.

Ciasto czekoladowe z gruszką, migdałami i skórką pomarańczy

Krok 6 z 6

Piecz ciasto około 45 minut w temperaturze 180°C.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Proste banoffee

    4 godz 40 min Łatwy
  • Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

    40 min Łatwy
  • Ciasto dyniowe

    3 godz 47 min Łatwy
  • Ciasto cytrynowe z cukinią

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu