Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko
Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko
Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko
Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko
Dodaj do CookBook

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

(0)
38 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Ugotowane mięso drobiowe (np. 2 udka z rosołu, bez chrząstek i kostek)
1 
Ugotowana marchewka (z rosołu)
5  gałązek
Pietruszka zielona
0.5  szklanka
Mleko
0.5 
Czerstwa Bułka
0.5 
Cebula
trochę
Olej do smażenia
1  szklanka
Bułka tarta do obtoczenia kulek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29 g
Wartość energetyczna
429.7 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
62.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kulki drobiowe to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Pysznie smakują i sprawiają, że zupa staje się bardziej sycąca. Kulki drobiowe stanowią idealną alternatywę dla grzanek i groszku ptysiowego w zupach kremach. Można też podać je do barszczu białego, żuru, krupniku lub rosołu z kury. Drobiowe kulki nie tylko pysznie smakują, ale też ciekawie wyglądają!

Przygotowanie

38 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.
  • Krok 2

    5 min
    Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.
  • Krok 3

    5 min
    Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.
  • Krok 4

    5 min
    Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 5

    10 min
    Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.
  • Krok 6

    3 min
    Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.
Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 1 z 6

Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 2 z 6

Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 3 z 6

Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 4 z 6

Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 5 z 6

Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.

Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Krok 6 z 6

Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Inny
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Czekoladowe kulki

    Czekoladowe kulki

    1 godz 5 min Łatwy
  • Kulki serowe

    Kulki serowe

    25 min Łatwy
  • Kulki Rafaello

    Kulki Rafaello

    2 godz 45 min Łatwy
  • Szwedzkie kulki mięsne

    Szwedzkie kulki mięsne

    45 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu