Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kulki drobiowe to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Pysznie smakują i sprawiają, że zupa staje się bardziej sycąca. Kulki drobiowe stanowią idealną alternatywę dla grzanek i groszku ptysiowego w zupach kremach. Można też podać je do barszczu białego, żuru, krupniku lub rosołu z kury.
Drobiowe kulki nie tylko pysznie smakują, ale też ciekawie wyglądają!
Przygotowanie
38 min
Krok 1
10 min
Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.
Krok 3
5 min
Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.
Krok 4
5 min
Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5
10 min
Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Krok 6
3 min
Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.
Krok 1
z
6
Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.
Krok 2
z
6
Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.
Krok 3
z
6
Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.
Krok 4
z
6
Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5
z
6
Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Krok 6
z
6
Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0