
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł




Kulki drobiowe do zup kremowych i nie tylko

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
3 min
Krok 1 z 6
Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.

Krok 2 z 6
Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.

Krok 3 z 6
Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.

Krok 4 z 6
Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.

Krok 5 z 6
Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.

Krok 6 z 6
Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0