Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 184 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

4/5 4 184 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.
  2. Cebulkę pokrój i usmaż na patelni.
  3. Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  4. Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.
  5. Gotuj pod przykryciem 10 minut.
  6. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  8. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.

Opis przepisu:

Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy smakowitą i apetycznie wyglądającą paprykę faszerowaną, duszoną w Bulionie Warzywnym WINIARY i udekorowaną gałązkami natki pietruszki. Faszerowana papryka – czerwona, zielona czy żółta – nadziewana mielonym mięsem wymieszanym z Twoim ulubionym ryżem, podsmażoną cebulką z pieczarkami… brzmi po prostu znakomicie. Faszerowane papryki podawaj wyłożone na porcji sałat. Paprykę z farszem możesz także udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?