Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karp w galarecie

  • Karp w galarecie
  • czas Łączny czas: 210 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 146 kcal / 1 porcję

Przepis na karpia w galarecie z dodatkiem rodzynek i kolorowych warzyw to dobry pomysł na przygotowanie tradycyjnej świątecznej potrawy w nieco inny sposób. Do ryby w galarecie wystarczy dodać Żelatynę WINIARY, pokroić w słupki wszystkie warzywa, dodać rodzynki i przełożyć do osobnych naczyń (np. miseczek lub bulionówek). Po ostygnięciu schładzamy w lodówce, a następnie wyjmujemy porcje karpia w galarecie na liście sałaty i podajemy ze świeżym pieczywem, udekorowane cytryną i natką pietruszki. Przepis na karpia w galarecie możesz wykorzystać nie tylko na Wigilię, ale także wtedy, kiedy masz ochotę na swoją ulubioną rybę, przygotowaną inaczej, niż zwykle.
Zobacz inne przepisy na świątecznego karpia >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Karpia oczyść, pokrój na dzwonka, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, pokrój w słupki
  3. W płaskim naczyniu ułóż warstwę warzyw i rybę.
  4. Zalej 1 litrem wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40 minut.
  5. Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody.
  6. Do ryby dodaj Żelatynę i rodzynki, dopraw solą, cukrem i pieprzem. Gotuj 10 minut.
  7. Odstaw do zastygnięcia.
  8. Porcje karpia w galarecie podawaj na półmisku wyłożonym sałatą.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1168 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 grudnia 2014
    MISTAN

    NAJLEPIEJ SMAKUJE W WIGILJĘ

    +0
  • 7 października 2014
    olkaaa

    bardzo lubię

    -1
  • 1 października 2014
    Pistacja

    smaczne

    +0
  • 30 września 2014
    paulinapj

    na pewno zrobię na święta

    +0
  • 15 lipca 2014
    Pistacja

    Interesujący dla mnie przepis!

    +0
  • 29 kwietnia 2014
    nulkaa22

    tradycyjny, najlepszy!

    +0
  • 1 lutego 2014
    Mona1985

    ulubiona ryba

    +0
  • 5 stycznia 2014
    lucynako

    Robię podobny,ale bez rodzynek...dodaję zielony konserwowy groszek

    +0
  • 1 stycznia 2014
    nulkaa22

    fantastycznie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje.

    +0
  • 13 grudnia 2013
    szpileczkaa

    ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego karpia, pora to zmienić w tym roku

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karp w galarecie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karp w galarecie

Wydrukuj przepis

Karp w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji