Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój na duże kawałki.
  2. Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
  3. Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
  4. Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
  5. Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
  6. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w Kostce do Smaku drobiowej. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?