Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz wieprzowy z kaszą durum

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Łopatka wieprzowa
1 łyżka
Olej
100 g
Kasza jęczmienna perłowa
1 Płaska łyżka
Papryka czerwona
1 Płaska łyżka
Papryka zielona
1 Płaska łyżka
Papryka żółta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na 1 łyżce oleju, dodajemy całe opakowanie Pomysłu na... kurczaka w sosie smietanowo-ziołowym, mieszamy i chwilkę jeszcze podsmażamy.
Krok 2
3 min
Wlewamy 400 ml wody, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 minut.
Krok 3
2 min
Wsypujemy sucha kaszę, mieszamy i dusimy razem ok. 15 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy kasza nie przywiera do dna naczynia. W razie czego podlewamy wrząca wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone kolorowe papryki, przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze całość ok. 5 minut. Smacznego.
Gulasz wieprzowy z kaszą durum

Krok 1 z 3

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na 1 łyżce oleju, dodajemy całe opakowanie Pomysłu na... kurczaka w sosie smietanowo-ziołowym, mieszamy i chwilkę jeszcze podsmażamy.

Gulasz wieprzowy z kaszą durum

Krok 2 z 3

Wlewamy 400 ml wody, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 minut.

Gulasz wieprzowy z kaszą durum

Krok 3 z 3

Wsypujemy sucha kaszę, mieszamy i dusimy razem ok. 15 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy kasza nie przywiera do dna naczynia. W razie czego podlewamy wrząca wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone kolorowe papryki, przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze całość ok. 5 minut. Smacznego.

Gulasz wieprzowy z kaszą durum to danie, o którym przy Waszym stole będzie się mówić jeszcze długo po obiedzie. Niezwykle wyrazisty, smaczny, a przy okazji bardzo sycący, stanie się częstym gościem na Waszym stole. Dodanie WINIARY pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym jest dowodem na to, że warto eksperymentować – ta przyprawa wspaniale podkreśli smak wieprzowiny. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika