Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babeczki z kaszy perłowej, z chilli, grzybami i kabanosem pod pomidorową chmurką
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Kaszę perłową gotujemy w osolonej wodzie na sypko.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego kabanosa. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się.
Krok 3
5 min
Kaszę mieszam z podsmażonymi warzywami i grzybami. Dodajemy jajka. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i czosnkiem. Mieszamy.
Krok 4
2 min
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy wszystko do połączenia się składników.
Krok 5
20 min
Masę przekładam do foremek na muffiny i piekę w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.
Krok 6
1 min
Przygotowujemy krem: serek mieszamy z koncentratem pomidorowym oraz przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Krok 7
2 min
Na ostudzone babeczki wykładamy krem i oprószamy świeżą natką pietruszki
Krok 1
z
7
Kaszę perłową gotujemy w osolonej wodzie na sypko.
Krok 2
z
7
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego kabanosa. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się.
Krok 3
z
7
Kaszę mieszam z podsmażonymi warzywami i grzybami. Dodajemy jajka. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i czosnkiem. Mieszamy.
Krok 4
z
7
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy wszystko do połączenia się składników.
Krok 5
z
7
Masę przekładam do foremek na muffiny i piekę w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.
Krok 6
z
7
Przygotowujemy krem: serek mieszamy z koncentratem pomidorowym oraz przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Krok 7
z
7
Na ostudzone babeczki wykładamy krem i oprószamy świeżą natką pietruszki
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0