Babeczki z kaszy perłowej z pomidorowym kremem
55min
Łatwy
200 g
Kasza jęczmienna perłowa
100 g
Kiełbasa wieprzowa
250 g
Pieczarki
2
Cebula
2
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Czosnek granulowany
1 trochę
Chili
3 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Oliwa z oliwek
300 g
Serek kremowy
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.64 g
Węglowodany
25.96 g
Tłuszcze
18.69 g
Wartość energetyczna
303 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Kaszę perłową gotujemy w osolonej wodzie na sypko.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego kabanosa. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się.
Krok 3
5 min
Kaszę mieszam z podsmażonymi warzywami i grzybami. Dodajemy jajka. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i czosnkiem. Mieszamy.
Krok 4
2 min
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy wszystko do połączenia się składników.
Krok 5
20 min
Masę przekładam do foremek na muffiny i piekę w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.
Krok 6
1 min
Przygotowujemy krem: serek mieszamy z koncentratem pomidorowym oraz przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Krok 7
2 min
Na ostudzone babeczki wykładamy krem i oprószamy świeżą natką pietruszki
Babeczki z kaszy perłowej, z chilli, grzybami i kabanosem pod pomidorową chmurką
Komentarze 0