Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciastka piernikowe z miodem

Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • Ciastka piernikowe z miodem
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 265 kcal / 1 porcję

Ciastka piernikowe z miodem to doskonały pomysł nie tylko na świąteczną przekąskę do ciepłego mleka. Małe pierniczki możesz również przygotować dla najbliższych jako prezent. Wystarczy, że metalową puszkę wyłożysz kolorowymi serwetkami, a całość przewiążesz czerwoną wstążką. Do dekoracji ciastek piernikowych zaangażuj małych pomocników – ich pomysły na pokolorowanie łakoci na pewno będą wyjątkowe i niepowtarzalne.
Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasteczka >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mąkę przesiej z Proszkiem do pieczenia.
  2. Dodaj dobrze schłodzoną posiekaną margarynę i wsyp kakao, cukier, Cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.
  3. Wbij jajko, dodaj miód i śmietanę.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyrób jednolite ciasto.
  5. Rozwałkuj je dość cienko i wycinaj foremkami ciasteczka (możesz poprosić o pomoc dzieci).
  6. Ciastka ułóż na formę wyłożoną papierem do pieczenia i umieść w nagrzanym piekarniku.
  7. Piecz w temperaturze 180°C przez około 10-12 minut
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 2120 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 5 grudnia 2013
    radish

    Pierniki pięknie wyglądają dekorowane matowa polewą czekoladową i połówkami orzechów włoskich i parzonych migdałów. Z dziećmi malujemy także ciasteczka piernikowe kolorowymi mazakami, cytrynowym słodkim lukrem i posypujemy cukiereczkami. Piernikowe ciasteczka można schować do skrzyneczki i trzymać śmiało wiele dni - zawsze coś słodnieko do kawy ;)

    +0
  • 4 grudnia 2013
    ZosiaSamosia20

    Moje pierwsze pierniki wyszły nad wyraz dobrze. Są smaczne i aromatyczne. W dodatku przepis jest rewelacyjny! Ciasto wyrabia się szybko i łatwo. Polecam!

    +0
  • 4 grudnia 2013
    mikolaj123

    Rewelacyjne pierniczki! Miód nadaje delikatny smak - idealnie wchodzą z mlekiem. A przy tym łatwe do przygotowania i zawsze się udają.

    +0
  • 1 listopada 2013
    szpileczkaa

    Lubię takie ciasteczka.

    +0
  • 6 grudnia 2012
    poki83

    Dzisiaj robiłam te pierniczki. Pomagał oczywiście mój 3 letni synek ;) Są przepyszne :) Mały zjadł juz prawie 1/4 ;)

    +0
  • 21 grudnia 2010
    JOANNA101

    CIASTKA KRUCHE. PYCHA JEDYNA MODYFIKACJA PRZEPISU TO POŁOWA PRZYPRAWY DO PIERNIKA(NIE PRZEPADAM ZA NIĄ). W PIEKARNIKU Z TERMOOBIEGIEM PIEKŁY SIĘ OK 10-15 MIN. A JAKA FRAJDA DLA MOICH DZIECIAKÓW. NAPRAWDĘ POLECAM

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciastka piernikowe z miodem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciastka piernikowe z miodem

Wydrukuj przepis

Ciastka piernikowe z miodem

Zgłoś przepis do moderacji