Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj dobrze schłodzoną, posiekaną margarynę i smalec, wsyp cukier, Cukier wanilinowy WINIARY, wbij jajka i wlej ocet.
Dodaj startą skórkę z połowy pomarańczy (ok. 1,5 łyżki).
Ciasto zagnieć tak, aby składniki dobrze się połączyły.
Następnie umieść w lodówce na 20 minut.
Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 mm i wykrawaj foremkami ciasteczka.
Ułóż na blaszce. Piecz w temperaturze 200°C do zrumienienia (ok. 10-12 minut).
Ciasteczka podawaj posypane cukrem pudrem, możesz też przekłożyć je dżemem lub polukrować.