Polędwiczki duszone z porami

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 14 min.

  • Oczekiwanie 28 min.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczony por pokrój w półplasterki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez ok 3 minuty.
  2. Polędwiczki pokrój w 3 cm kawałki, spłaszcz ręką w medaliony (nie rozbijaj).
  3. Olej rozgrzej na patelni i smaż na nim mięso z obu stron.
  4. Dodaj por, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Duś całość przez 15 minut.
  5. Podawaj z makaronem kokardki.

Opis przepisu:

Doprawiony Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, wyrazisty w smaku por jest idealną pierzynką dla smażonych polędwiczek wieprzowych. Danie to stanowi wspaniałą alternatywę dla kotletów, i z pewnością zachwyci smakiem wszystkich miłośników mięsnych potraw! Polędwiczki duszone z porami podawaj z kopcem ryżu i ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?