Pomagamy w gotowaniu

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
  2. Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
  3. Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
  4. Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?