Pomagamy w gotowaniu

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekaj, następnie usmaż na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego oraz miodu. Smaż do momentu, aż będzie całkowicie miękka i złotobrązowa.
  2. Odstaw cebulę do ostygnięcia, następnie zblenduj z majonezem.
  3. Cukinię, marchewkę oraz ziemniaka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Do warzyw dodaj jajko, mąkę oraz sól, wymieszaj wszystko dokładnie.
  5. Na patelni rozgrzej olej, następnie smaż małe i płaskie placki z obu stron, do momentu aż będą złotobrązowe. Smaż na średniej mocy kuchenki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?