Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlej 800ml wody i wymieszaj ją z zawartością saszetki. Dodaj kaszę i całość gotuj pod przykryciem na małej mocy ok. 25 minut – od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odstaw do wystudzenia.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, a następnie odciśnij na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Do ziemniaków zetrzyj również cebulę oraz czosnek – jeśli wolisz, możesz je również bardzo drobno posiekać. Do warzyw dodaj jajko oraz dopraw całość solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj ostudzone kaszotto.
Rozgrzej patelnię z olejem. Ciasto nakładaj łyżką, lekko rozprowadzając masę. Placki smaż na średniej mocy do momentu,aż się zarumienią, następnie obróć placki, aby zarumieniły się również z drugiej strony. Podawaj gorące. Świetnie smakują z karmelizowaną cebulą i śmietaną.