Schab pieczony z morelami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 godz.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab umyj i osusz. Posmaruj oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Następnie dokładnie natrzyj suszonym majerankiem, czosnkiem oraz papryką. Odstaw do zamarynowania na min 6 godzin. Po tym czasie przy pomocy długiego wąskiego noża zrób nacięcie w samym środku mięsa, tak aby przebiegało wzdłuż schabu.
  2. Powstałe nacięcie wypełnij morelami. Schab możesz też związać sznurkiem, aby miał łady kształt po upieczeniu. Mięso piecz bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez półtorej godziny.
  3. Po upieczeniu zawiń je w folię aluminiową i odstaw do wystudzenia. Podawaj na zimo z Sosem chrzanowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?