Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab pieczony z ziołami i miodem
Dodaj do CookBook

Schab pieczony z ziołami i miodem

(0)
1 godz 33 min
Średni
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Schab bez kości
2  łyżek
Sos pieczeniowy ciemny w słoiku WINIARY
1  łyżeczka
Majeranek suszony
0.5  łyżeczka
Oregano
0.5  łyżeczka
Tymianek suszony
0.5  łyżeczka
Mielona kolendra
0.5  łyżeczka
Papryka słodka lub wędzona
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Miód
1  łyżka
Ocet winny
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.9 g
Wartość energetyczna
362.1 kcal
Tłuszcze
16.4 g
Białko
43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab pieczony z ziołami i miodem to pyszny pomysł na rodzinny obiad dla każdego miłośnika mięsnych dań. Kruche mięso z nutą słodyczy zachwyci Twoich najbliższych.

Przygotowanie

93 min
  • Krok 1

    1 min
    Schab oczyść i umieść w naczyniu. Dokładnie dopraw z każdej strony solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy poza solą i pieprzem wymieszaj ze sobą a następnie taką mieszanką dokładnie nasmaruj mięso.
  • Krok 2

    30 min
    W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą miód, oliwę oraz ocet. Mięso polej przygotowaną mieszanką i odstaw do zamarynowania (min. 30min w lodówce).
  • Krok 3

    60 min
    Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170*C i piecz ok 45-60 min. Po tym czasie mięso odstaw aby odpoczęło na min 15 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Schab pokrój na plastry i podawaj polany sosem z wybranymi dodatkami.
Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 1 z 4

Schab oczyść i umieść w naczyniu. Dokładnie dopraw z każdej strony solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy poza solą i pieprzem wymieszaj ze sobą a następnie taką mieszanką dokładnie nasmaruj mięso.

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 2 z 4

W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą miód, oliwę oraz ocet. Mięso polej przygotowaną mieszanką i odstaw do zamarynowania (min. 30min w lodówce).

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 3 z 4

Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170*C i piecz ok 45-60 min. Po tym czasie mięso odstaw aby odpoczęło na min 15 minut.

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 4 z 4

Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Schab pokrój na plastry i podawaj polany sosem z wybranymi dodatkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy
  • Schab po królewsku

    Schab po królewsku

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    35 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu