Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab oczyść i umieść w naczyniu. Dokładnie dopraw z każdej strony solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy poza solą i pieprzem wymieszaj ze sobą a następnie taką mieszanką dokładnie nasmaruj mięso.
W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą miód, oliwę oraz ocet. Mięso polej przygotowaną mieszanką i odstaw do zamarynowania (min. 30min w lodówce).
Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170*C i piecz ok 45-60 min. Po tym czasie mięso odstaw aby odpoczęło na min 15 minut.
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Schab pokrój na plastry i podawaj polany sosem z wybranymi dodatkami.