Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab pieczony z ziołami i miodem
Dodaj do CookBook

Schab pieczony z ziołami i miodem

(0)
1 godz 33 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Schab bez kości
2  łyżek
Sos pieczeniowy ciemny w słoiku WINIARY
1  łyżeczka
Majeranek suszony
0.5  łyżeczka
Oregano
0.5  łyżeczka
Tymianek suszony
0.5  łyżeczka
Mielona kolendra
0.5  łyżeczka
Papryka słodka lub wędzona
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Miód
1  łyżka
Ocet winny
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.9 g
Wartość energetyczna
362.1 kcal
Tłuszcze
16.4 g
Białko
43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab pieczony z ziołami i miodem to pyszny pomysł na rodzinny obiad dla każdego miłośnika mięsnych dań. Kruche mięso z nutą słodyczy zachwyci Twoich najbliższych.

Przygotowanie

93 min
  • Krok 1

    1 min
    Schab oczyść i umieść w naczyniu. Dokładnie dopraw z każdej strony solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy poza solą i pieprzem wymieszaj ze sobą a następnie taką mieszanką dokładnie nasmaruj mięso.
  • Krok 2

    30 min
    W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą miód, oliwę oraz ocet. Mięso polej przygotowaną mieszanką i odstaw do zamarynowania (min. 30min w lodówce).
  • Krok 3

    60 min
    Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170*C i piecz ok 45-60 min. Po tym czasie mięso odstaw aby odpoczęło na min 15 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Schab pokrój na plastry i podawaj polany sosem z wybranymi dodatkami.
Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 1 z 4

Schab oczyść i umieść w naczyniu. Dokładnie dopraw z każdej strony solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy poza solą i pieprzem wymieszaj ze sobą a następnie taką mieszanką dokładnie nasmaruj mięso.

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 2 z 4

W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą miód, oliwę oraz ocet. Mięso polej przygotowaną mieszanką i odstaw do zamarynowania (min. 30min w lodówce).

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 3 z 4

Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170*C i piecz ok 45-60 min. Po tym czasie mięso odstaw aby odpoczęło na min 15 minut.

Schab pieczony z ziołami i miodem

Krok 4 z 4

Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Schab pokrój na plastry i podawaj polany sosem z wybranymi dodatkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Bitki schabowe w sosie koperkowym

    Bitki schabowe w sosie koperkowym

    44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu