Zupa z kiszonych ogórków z pieczonymi ziemniakami i koperkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki do pieczenia obierz i pokrój w dużą kostkę, talarki lub łódeczki.
  2. Skrop oliwą z oliwek, a następnie – dopraw solą, pieprzem i posyp równomiernie pozostałymi przyprawami.
  3. W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość powoli podgrzewaj, aż do zagotowania.
  4. Dopraw zupę kwaśną śmietaną, dużą ilością posiekanego koperku i dokładnie wymieszaj.
  5. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Opis przepisu:

Zupę ogórkową możesz przygotować w wielu smacznych i nietypowych odsłonach. Proponujemy doskonałą zupę z kiszonych ogórków z pieczonymi ziemniakami i koperkiem. Obiad ten jest szybki w przygotowaniu dzięki bazowemu produktowi Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY. Pieczone ziemniaczki sprawiają zaś, że zupa ta będzie nie tylko pyszna, ale i sycąca. Zupy ogórkowe szczególnie dobrze sprawdzają się podczas chłodniejszych pór roku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?