Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi
Dodaj do CookBook

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

(0)
47 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY
500  ml
Woda
1 
Fenkuł
1  łyżka
Miód
30  g
Orzechy włoskie
trochę
Sól
trochę
Koperek
trochę
Kwaśna Śmietana 18%
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.9 g
Wartość energetyczna
191.6 kcal
Tłuszcze
11.3 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa ogórkowa może kusić w wielu wersjach i niekoniecznie muszą to być przepisy na tradycyjne dania. Co powiesz na pyszną zupę ogórkową z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi? Bazę zupy ogórkowej przygotujesz bardzo szybko dzięki Zupie ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Dodaj do tego cienko pokrojone i upieczone plastry fenkuła oraz upieczone orzechy włoskie. Przekonasz się, że dzięki temu zupa ogórkowa zyska nowy, delikatnie słodkawy aromat. Całość serwuj ze świeżym koperkiem i śmietaną.

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 2

    20 min
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
  • Krok 3

    10 min
    Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.
  • Krok 4

    5 min
    W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
  • Krok 5

    2 min
    Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!
Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 1 z 5

Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 2 z 5

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 3 z 5

Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 4 z 5

W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 5 z 5

Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony szczupak

    Smażony szczupak

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Czorba - Zupa bułgarska

    Czorba - Zupa bułgarska

    1 godz 12 min Łatwy
  • Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu