Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

(0)
47min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY
500  ml
Woda
1 
Fenkuł
1  łyżka
Miód
30  g
Orzechy włoskie
trochę
Sól
trochę
Koperek
trochę
Kwaśna Śmietana 18%
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.02 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcze
11.28 g
Wartość energetyczna
191.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa ogórkowa może kusić w wielu wersjach i niekoniecznie muszą to być przepisy na tradycyjne dania. Co powiesz na pyszną zupę ogórkową z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi? Bazę zupy ogórkowej przygotujesz bardzo szybko dzięki Zupie ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Dodaj do tego cienko pokrojone i upieczone plastry fenkuła oraz upieczone orzechy włoskie. Przekonasz się, że dzięki temu zupa ogórkowa zyska nowy, delikatnie słodkawy aromat. Całość serwuj ze świeżym koperkiem i śmietaną.

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 2

    20 min
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
  • Krok 3

    10 min
    Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.
  • Krok 4

    5 min
    W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
  • Krok 5

    2 min
    Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!
Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 1 z 5

Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 2 z 5

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 3 z 5

Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 4 z 5

W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 5 z 5

Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ramen - japońska zupa

    Ramen - japońska zupa

    2 godz Łatwy
  • Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    56 min Łatwy
  • Zupa krem z brokułów z suszonymi pomidorami

    Zupa krem z brokułów z suszonymi pomidorami

    42 min Łatwy
  • Zupa z kiszonych ogórków z pieczonymi ziemniakami i koperkiem

    Zupa z kiszonych ogórków z pieczonymi ziemniakami i koperkiem

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu