Gulasz paprykowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 11–2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
  2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
  3. Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.
  4. Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.

Opis przepisu:

Wykonanie gulaszu paprykowego to niezwykle proste zadanie, na które poświęcisz mało czasu! Przygotowanie posiłku ułatwi Ci WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?