Deser a’la tiramisu

4/5 4 20 5 1

przygotowanie: 42 min

oczekiwanie: 3 h

porcje: 4 porcje

Deser a’la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser a’la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, z masłem, ale bez dodawania mąki. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj aż ostygnie.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
  4. Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
  5. Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
  6. Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.