Deser a’la tiramisu

4/5 4 25 5 1
4/5 4 25 5 1
  • Przygotowanie: 42 min.

  • Oczekiwanie: 3 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, z masłem, ale bez dodawania mąki. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj aż ostygnie.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
  4. Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
  5. Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
  6. Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.

Opis przepisu:

Deser a’la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser a’la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?