Galaretka przezroczysta o smaku winogronowym ze świeżymi owocami

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę Przezroczystą winogronowy smak rozpuść w 0,5 l gorącej wody i odstaw do przestudzenia. Nie gotuj.
  2. Owoce umyj i osusz. Połowę owoców ułóż w foremkach, zalej połową galaretki i odstaw do stężenia. Resztę galaretki pozostaw w temperaturze pokojowej. Gdy galaretka w lodówce lekko stężeje, dołóż resztę owoców, zalej pozostałą połową galaretki i ponownie wstaw do lodówki.
  3. Przed podaniem wstaw foremki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą. Gdy galaretki zaczną odchodzić od brzegów odwracaj foremki i wyjmuj galaretki na talerz.

Opis przepisu:

Kto z nas nie lubi galaretki? Są łatwe w przygotowaniu i smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Galaretka przezroczysta WINIARY o smaku winogronowym ze świeżymi owocami cieszy podniebienia wszystkich fanów słodkich deserów swoim intensywnym smakiem i kolorem. Bez względu na to, czy będziesz ją jeść samą, czy stanie się jedynie dodatkiem do deseru, możesz mieć pewność, że jej niekwestionowany urok zachwyci Twoich domowników niezapomnianym smakiem winogron.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?