1

2

Przepisy

Karp w cytrynowej panierce

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Jeśli chcesz dodać swoim świętom owocową nutkę, przyrządź karpia w cytrynowej panierce. Wystarczy, że dzwonki lub filety karpia obtoczysz w panierce Pomysł na Karpia w cytrynowej panierce WINIARY, a następnie będziesz piec je przez około pół godziny. Twoi bliscy nie będą mogli doczekać się na danie, zwłaszcza że aromaty rozchodzące się po mieszkaniu podczas przyrządzania cytrynowego karpia są zniewalające...
Jeśli wolisz karpia w tradycyjnej odsłonie, wypróbuj nasz przepis na karpia smażonego panierowanego >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
  2. Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
  3. Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: