Karp w cytrynowej panierce

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
  2. Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
  3. Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.

Opis przepisu:

Jeśli chcesz dodać swoim świętom owocową nutkę, przyrządź karpia w cytrynowej panierce. Wystarczy, że dzwonki lub filety karpia obtoczysz w panierce Pomysł na Karpia w cytrynowej panierce WINIARY, a następnie będziesz piec je przez około pół godziny. Twoi bliscy nie będą mogli doczekać się na danie, zwłaszcza że aromaty rozchodzące się po mieszkaniu podczas przyrządzania cytrynowego karpia są zniewalające...
Jeśli wolisz karpia w tradycyjnej odsłonie, wypróbuj nasz przepis na karpia smażonego panierowanego >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?