1

2

Przepisy

Jesienna zupa grzybowa

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje


Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!

Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
  3. Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
  4. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
  5. Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
  6. Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
  7. Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami.
  8. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
  9. Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: