Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na minimum godzinę.
Krok 2
15 min
Po tym czasie odlej wodę, a grzyby pokrój w plasterki. Posiekaj cebulę i 2 ząbki czosnku.
Krok 3
7 min
W garnku na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę z posiekanym czosnkiem. Dodaj pokrojone grzyby. Smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Krok 4
7 min
Warzywa i grzyby zalej 700 ml wody. Całość zagotuj.
Krok 5
5 min
Zupę borowikową WINIARY rozpuść w 300 ml zimnej wody, wlej do garnka i wymieszaj.
Krok 6
5 min
Zupę gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 7
5 min
Następnie dodaj słodką śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
1 min
Podawaj z chrupiącą bagietką, posmarowaną przekrojonym czosnkiem oraz świeżym tymiankiem.
Krok 1
z
8
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na minimum godzinę.
Krok 2
z
8
Po tym czasie odlej wodę, a grzyby pokrój w plasterki. Posiekaj cebulę i 2 ząbki czosnku.
Krok 3
z
8
W garnku na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę z posiekanym czosnkiem. Dodaj pokrojone grzyby. Smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Krok 4
z
8
Warzywa i grzyby zalej 700 ml wody. Całość zagotuj.
Krok 5
z
8
Zupę borowikową WINIARY rozpuść w 300 ml zimnej wody, wlej do garnka i wymieszaj.
Krok 6
z
8
Zupę gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 7
z
8
Następnie dodaj słodką śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
z
8
Podawaj z chrupiącą bagietką, posmarowaną przekrojonym czosnkiem oraz świeżym tymiankiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0