Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta z grochem

0
788 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Groch
1 
Suszone grzyby
500 g
Kapusta Kiszona
1 
Cebula
2 łyżek
Masło
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
105.78 kcal
Białko
4.09 g
Tłuszcze
4.65 g
Węglowodany
14.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

788 min
Krok 1
720 min
Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin.
Krok 2
40 min
Ugotuj również oddzielnie.
Krok 3
15 min
Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, ugotuj z Bulionem grzybowym.
Krok 4
5 min
Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 5
5 min
Do kapusty dodaj groch, grzyby i cebulę.
Krok 6
3 min
Dopraw cukrem i pieprzem, zagotuj.
Kapusta z grochem

Krok 1 z 6

Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin.

Kapusta z grochem

Krok 2 z 6

Ugotuj również oddzielnie.

Kapusta z grochem

Krok 3 z 6

Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, ugotuj z Bulionem grzybowym.

Kapusta z grochem

Krok 4 z 6

Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.

Kapusta z grochem

Krok 5 z 6

Do kapusty dodaj groch, grzyby i cebulę.

Kapusta z grochem

Krok 6 z 6

Dopraw cukrem i pieprzem, zagotuj.

Wigilijną kapustę z grochem próbował chyba każdy. To wyjątkowy przysmak, który gości na naszych świątecznych stołach. Bardzo sycący dodatek do ryby, który idealnie komponuje się z ziemniakami z wody. Aby nadać jej jednak wyjątkowego smaku, kapustę ugotuj w aromatycznym bulionie z grzybami leśnymi. Wigilijna kapusta z grochem i grzybami będzie także wspaniałym pomysłem na obiad także przy innej okazji, niż Boże Narodzenie. Smacznego!

Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika