Kapusta z grochem
50min
Łatwy
1 kostka
200 g
Groch
20 g
Suszone grzyby
500 g
Kapusta Kiszona
1
Cebula
2 łyżek
Masło
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
4.43 g
Węglowodany
15.21 g
Tłuszcze
4.69 g
Wartość energetyczna
109.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
1 min
Groch i grzyby namocz oddzielnie na około 12 godzin. Ugotuj również oddzielnie.
Krok 2
9 min
Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, ugotuj z Bulionem grzybowym.
Krok 3
15 min
Cebulę oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 4
15 min
Do kapusty dodaj groch, grzyby i cebulę.
Krok 5
10 min
Dopraw cukrem i pieprzem, zagotuj.
Wigilijną kapustę z grochem próbował chyba każdy. To wyjątkowy przysmak, który gości na naszych świątecznych stołach. Bardzo sycący dodatek do ryby, który idealnie komponuje się z ziemniakami z wody. Aby nadać jej jednak wyjątkowego smaku, kapustę ugotuj w aromatycznym bulionie z grzybami leśnymi. Wigilijna kapusta z grochem i grzybami będzie także wspaniałym pomysłem na obiad także przy innej okazji, niż Boże Narodzenie. Smacznego!
Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>
Zobacz inne pomysły na świąteczne dania >>
Komentarze 1