Zupa krem ze szpinaku

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 17 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku podgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmaż, aż cebula będzie jasnobrązowa (ok. 7 minut). Aby nie przypalić cebuli, możesz dodać jedną łyżkę lub dwie łyżki wody.
  2. Następnie dodaj wodę oraz dwie kostki Bulionu Drobiowego Winiary. Zagotuj. Dodaj umyty i posiekany szpinak oraz pieprz cayenne. Gotuj przez 5 minut.
  3. Przy pomocy blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Podawaj z grzankami, a jeśli lubisz – z kleksem śmietany lub jogurtu.

Opis przepisu:

Szpinak wcale nie jest tak straszny, jak go malują! Nasza gęsta zupa krem ze szpinaku to poezja smaku dzięki kostkom Rosołu Drobiowego WINIARY, który nadaje kremowej zupie ze szpinaku idealny smak i znakomity, kuszący aromat. Sycący krem ze szpinaku przygotujesz w zaledwie pół godziny, więc swój wolny czas spożytkujesz jeszcze na inne hobby niż gotowanie ;) Apetyczną zupę krem ze szpinaku podawaj z chrupiącymi grzankami oraz kleksem jogurtu lub śmietany.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?