Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę namocz dzień wcześniej.
Następnego dnia zetrzyj na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, posiekaj cebulę i czosnek. Ziemniaki pokrój w niedużą kostkę.
Rozgrzej w garnku dwie łyżki oleju, wrzuć cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę i podsmaż mieszając – uważaj, żeby nic się nie przypaliło.
Dodaj ostrą paprykę i zalej wodą (ok. 1,5 litra). Dodaj dwie kostki Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Zagotuj.
Dodaj przepłukaną soczewicę i ziemniaki, gotuj przez ok. 10 minut – do miękkości ziemniaków i soczewicy.
Kiedy ziemniaki i soczewica będą miękkie, dodaj pomidory z puszki wraz z zalewą (możesz je zblendować albo widelcem podzielić na mniejsze kawałki).
Zagotuj jeszcze raz i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0