1

2

Przepisy

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

882 calories kalorie: 882 kcal / porcja

Z nami spaghetti nigdy Ci się nie znudzi. Zobacz jak w prosty sposób przygotować pyszny makaron! Spaghetti z cukinią, pieczarkami, groszkiem i suszonym tymiankiem podawaj ze śmietanowym sosem i startym parmezanem (lub Grana Padano). Dobry smak, któremu niczego nie brakuje, i zachęcający aromat zagwarantuje Ci zaledwie 1 kostka Bulionu drobiowego WINIARY. Nigdy więcej kłopotów z przyprawianiem!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm.
  2. Czosnek posiekaj.
  3. Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
  4. Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
  5. Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
  6. Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: