Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

4/5 4 11 5 1
4/5 4 11 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.
  2. Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
  3. Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
  4. Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
  5. Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.

Opis przepisu:

Z nami spaghetti nigdy Ci się nie znudzi. Zobacz jak w prosty sposób przygotować pyszny makaron! Spaghetti z cukinią, pieczarkami, groszkiem i suszonym tymiankiem podawaj ze śmietanowym sosem i startym parmezanem (lub Grana Padano). Dobry smak, któremu niczego nie brakuje, i zachęcający aromat zagwarantuje Ci zaledwie 1 kostka Bulionu drobiowego WINIARY. Nigdy więcej kłopotów z przyprawianiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?