składniki:
liczba porcji:



Przygotowanie:
- Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.
- Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
- Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
- Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
- Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYZ nami spaghetti nigdy Ci się nie znudzi. Zobacz jak w prosty sposób przygotować pyszny makaron! Spaghetti z cukinią, pieczarkami, groszkiem i suszonym tymiankiem podawaj ze śmietanowym sosem i startym parmezanem (lub Grana Padano). Dobry smak, któremu niczego nie brakuje, i zachęcający aromat zagwarantuje Ci zaledwie 1 kostka Bulionu drobiowego WINIARY. Nigdy więcej kłopotów z przyprawianiem!
Podobne przepisy: